Yksi laite, monta tehtävää

Kehittyneet teknologiat ovat perusta kannattavalle tuotannolle. Kierrätyskuitujen käsittelyä yksinkertaistava ja tehostava SimplyOne-konsepti on jatkoa kansainvälisesti arvostetulle suomalaiselle teknologiaosaamiselle.

Uutiset

27.01.2023
Yksi laite, monta tehtävää

PR Pulping Oy:n kehittämä SimplyOne sopii erinomaisesti OCC-massalle sekä vaikeimmille raaka-aineille, kuten nestepakkauskartongeille ja kierrätyskuidulle, jolla on korkea märkälujuus.

Käyttökokemusten perusteella SimplyOnen erityisiä hyötyjä ovat esimerkiksi:

  • Korkea kuitusaanto
  • Energiatehokkuus
  • Tilatehokkuus
  • Alhaiset käyttökustannukset
  • Lyhyt takaisinmaksuaika

SimplyOne-teknologiassa huipentuu vuosikymmenien kehitystyö, jatkuva parantaminen ja ylivoimainen asiantuntemus massankäsittelystä. Kehitystyötä on johtanut PR Pulping Oy:n teknologiajohtaja Jouko Hautala.

”Olin suunnittelemassa massankäsittelyn uutta hienolajittelutekniikkaa jo 1980-luvun lopulla silloisen Tampellan palveluksessa. SimplyOne-konseptia on kehitetty vaihe vaiheelta yli kahden vuosikymmenen ajan, eli oikeastaan ei voida puhua täysin uudesta, vaan vuosien kuluessa kehittyneestä teknologiasta. Sen ansiosta SimplyOnen käyttöönottoon ei myöskään liity samanlaista epävarmuutta kuin yleensä uusissa teknologioissa”, Jouko Hautala painottaa.

SimplyOne on nerokkaan yksinkertainen. Perinteisessä kierrätyskuitujen käsittelyssä esimerkiksi raaka-aineen hajotus, pyörrepuhdistus, karkealajittelu, rejektinpesu ja raskaan rejektin erotus tapahtuvat kukin omassa laitteessa. SimplyOne-prosessissa kaikki vaiheet tapahtuvat yhdessä vaakasuorassa säiliössä, eli yksi laite suorittaa monta tehtävää.

Koska esimerkiksi pumppuja, moottoreita ja sekoittajia tarvitaan merkittävästi vähemmän kuin perinteisessä menetelmässä tai ei lainkaan, tuloksena on energia- ja tilatehokas sekä käyttökustannuksiltaan edullinen ratkaisu kierrätyskuidun käsittelyyn. Mikä erityisen tärkeää, SimplyOne sisältää teknologisia ratkaisuja, joiden tuloksena kuitusaanto on erittäin korkea.