SimplyOne ratkaisee monia kierrätyskuidun pulpperoinnin perusongelmia

PR Pulping Oy:n kehittämä SimplyOne-konsepti helpottaa ja tehostaa kierrätyskuitujen käsittelyä. Samalla kun SimplyOne mahdollistaa korkean kuitusaannon, se ratkaisee useita kierrätyskuidun pulpperointiin yleisesti liittyviä ongelmia.

Uutiset

31.05.2023
SimplyOne ratkaisee monia kierrätyskuidun pulpperoinnin perusongelmia

Seuraavassa muutamia esimerkkejä ongelmista, jotka SimplyOne ratkaisee:

Ongelma 1: Pulpperointiasemalta ei saada puhdasta rejektiä, koska kartonki ei ole täysin hajonnut ennen rejektinpesua.

SimplyOne-ratkaisu: SimplyOnen tilavassa kaksoispulpperissa vaikeasti hajoavan kartongin viipymäaikaa on tunti tai enemmän. Näin kaikki kartonki on hajonnut ennen pesuria. Roottoriyksikkö rejektipesurin pohjalla varmistaa kuidun irtoamisen muovista ja satunnaisten kuitukimppujen hajoamisen. Kaikki pulppereiden laimennusvesi voidaan käyttää ensin rejektin pesuun, jolloin kaikki kuitu saadaan kerättyä talteen.

 

Ongelma 2: Raskasta rejektiä palautuu pulpperointiin, mikä kuluttaa seulalevyjä ja roottoreita.

SimplyOne-ratkaisu: Karkea, kuluttava aines ei pääse takaisin pulppereihin SimplyOnen seulalevytekniikan ja optimoidun rejektinpoiston ansiosta. Ainoa, mikä palautuu takaisin pulppereihin, on rejektipesurin suodos, missä voi olla enintään pieniä epäpuhtauksia.

 

Ongelma 3: Muovi ei seuraa pulpperin rejektivirtausta eikä sen vuoksi siirry eteenpäin, vaan jää pyörimään pulpperiin.

SimplyOne-ratkaisu: Kaikki pulpperiin raaka-aineen mukana tuleva muovi menee eteenpäin SimplyOne-altaaseen tarkasti suunniteltujen ratkaisujen ansiosta, ja tulee prosessista ulos. Lisäksi rejektipesurin pinnalla on harava, joka haravoi muovia siirtoruuville. Ratkaisun ansiosta pulppereita ei tarvitse erikseen tyhjentää muovista.

 

Ongelma 4: Monimutkainen prosessi. Perinteisissä OCC-linjoissa on erillinen karkealajittelu, HC-Cleanerit ja rejektin puhdistus, jotka kuluttavat paljon energiaa.

SimplyOne-ratkaisu: SimplyOnessa kaksoispulpperointi ja rejektipesu tapahtuu yhdessä vaakasuorassa säiliössä. Kapearakoiset seulalevyt hoitavat karkealajittelun ja pyörrepuhdistuksen.  Näin karkealajittelu ja HC-cleanerit jäävät tarpeettomiksi, mikä säästää kustannuksia ja parantaa energiatehokkuutta sekä tilatehokkuutta.