SimplyOne erottelee tehokkaasti nestepakkauskartongin kuidun muovista ja alumiinista

SimplyOnen edistyksellinen teknologia helpottaa myös kartonkipohjaisissa nestepakkauksissa käytettävien muovin ja alumiinin hyödyntämistä kierrätysmateriaalina. Pakkauksen sisältöä suojaavat muovi ja alumiini ovat usein haastavia perinteiselle massankäsittelylle, kun taas SimplyOne erottelee tehokkaasti nestepakkausten kuidut alumiinista ja muovista.

Uutiset

20.03.2023
SimplyOne erottelee tehokkaasti nestepakkauskartongin kuidun muovista ja alumiinista

”Nestepakkauskartonkien korkea kuitusaanto on hyvä esimerkki siitä, miten laajasti PR Pulpingin kehittämä SimplyOne-teknologia edistää erilaisten kierrätysraaka-aineiden käyttöä”, painottaa PR Pulping Oy:n toimitusjohtaja Göran Antila.

Muovia sekä alumiinia sisältävien nestepakkauskartonkien rejektipitoisuus on korkea. Tämä puolestaan vaatii pulpperilta erityisiä ominaisuuksia, kuten riittävää tilavuutta, jotta kuitu saadaan tehokkaasti hajotettua. Mikäli näin ei tapahdu, kuitua menetetään muovin ja alumiinin mukana.

”SimplyOnen tilavassa kaksoispulpperissa kartongin viipymäaika on tunti tai enemmän, ja roottoriyksikkö rejektipesurin pohjalla varmistaa kuidun irtoamisen ja satunnaisten kuitukimppujen hajoamisen. Lisäksi kaikki pulppereiden laimennusvesi käytetään ensin rejektin pesuun. Näin kuitusaanto nousee hyvin korkeaksi”, Antila kertoo.

Sen lisäksi, että SimplyOne erottelee tehokkaasti nestepakkauskartongin kuidusta muovin ja alumiinin, pitkäjänteisen kehittämistyön tuloksena parannettu teknologia on erittäin kustannus- ja energiatehokas. Kun kuitusaantoa on pyritty perinteisesti parantamaan lisäämällä prosessiin uusia laitteita, SimplyOne-konseptissa päätoiminnot ovat samassa vaakasuorassa astiassa. Sen ansiosta tarvitaan vähemmän prosessipumppuja, putkistoa, säiliöitä, sekoittimia, sähköistystä ja automaatiota.

Göran Antilan mukaan SimplyOnen energiankulutus onkin 30-50 prosenttia alhaisempi perinteiseen kiertokuituprosessiin verrattuna. Huoltokustannuksissa päästään 15-20 prosentin säästöön, ja yksinkertainen teknologia on myös hyvin toimintavarma.