Höyrystä luopumalla merkittävä kustannussäästö – Pankaboard otti käyttöön SimplyOne-järjestelmän

Erikoiskartonkeja valmistava Pankaboard Oy on ottanut käyttöön PR Pulpingin toimittaman SimplyOne-järjestelmän tehostaessaan lujitemassana käytettävän kuidun käsittelyä. Investoinnin ansiosta Pankaboard muun muassa pystyi luopumaan tuorehöyryn käytöstä pulpperoinnissa.

Uutiset

25.01.2023

Pankaboard siirtyi käyttämään SimplyOne-teknologiaa vuoden 2022 lopulla. Siihen saakka käytössä ollut järjestelmä tarvitsi runsaasti tuorehöyryä veden lämmittämiseen, koska tuotantolaitoksella käsiteltävän kuidun volyymit ovat isot. SimplyOnen perusidean ansiosta pulpperoinnissa ei tarvita lämpöä, mikä mahdollisti höyrystä luopumisen.

”Tarkkoja lukuja kustannussäästöistä saamme hieman myöhemmin, mutta jo tässä vaiheessa tiedämme, että kustannushyödyt ovat huomattavat. Isoin säästö kertyy höyrystä luopumisesta, minkä lisäksi säästöjä syntyy kunnossapito- ja energiakustannuksista. Koska kustannussäästöt ovat niin merkittävät, investoinnin takaisinmaksuaika on hyvin lyhyt”, kertoo Pankaboardin tuotantopäällikkö Tomi Hankaniemi.

”Tavoitteet toteutuneet kuidunkin osalta”

Hänen mukaansa myös kuidulle asetetut tavoitteet ovat toteutuneet mainiosti.

”SimplyOnen myötä kuidun puhtaudessa olemme ottaneet pitkän askeleen eteenpäin, koska meillä oli vanhassa järjestelmässä haasteita rejektin käsittelyssä. Kuitusaannossa pääsimme jo alkuvaiheessa aikaisempaa paremmalle tasolle.”

Tomi Hankaniemi sanoo yllättyneensä iloisesti myös siitä, miten helposti ja nopeasti uuden järjestelmän käyttöönotto tapahtui.

”Lähestulkoon voi puhua plug and play-toteutuksesta, sillä niin nopeasti pääsimme halutulle tasolle. Etukäteen panostimme paljon automaation toimivuuden varmistamiseen. Hyvin paljon joustavaa käyttöönottoa selittää lisäksi se, että SimplyOne on pitkälle mietitty ja koeajettu järjestelmä, joka perustuu vahvaan asiantuntijuuteen”, Hankaniemi toteaa.

Hänen mukaansa vastuullisuus on tärkeä osa Pankaboardin toimintaa, ja SimplyOne-investointi tukee myös Pankaboardin vastuullisuustavoitteiden toteutumista.

Pankaboard on maailman johtava paksujen taivekartonkien ja päällystämättömien erikoiskartonkien valmistaja. Yhtiö tarjoaa korkealaatuisia kartonkiratkaisuja erilaisiin pakkaus-, graafisiin ja teollisiin sovelluksiin sekä ruokapalvelusegmentteihin.

Pankakosken tehtaalla valmistetaan taive- ja erikoiskartonkeja sekä sellusta valmistettuja elintarvikekartonkeja. Kuva: Pankaboard Oy

 

Lisätiedot:

Jouko Hautala,

teknologiajohtaja, PR Pulping Oy

+358 40 063 1778

www.prpulping.com

 

Tomi Hankaniemi,

tuotantopäällikkö, Pankaboard Oy

+358 40 351 4993

www.pankaboard.com